Miami
Blijf op de hoogte en volg Pascal
12 Augustus 2013 | Verenigde Staten, Miami
Vanmorgen op tijd aan het ontbijt, en om 8:00 uur staan we weer aan wal. We nemen een taxi naar terug naar het hotel. Het is lekker weer dus na het ontbijt gaan we een poosje naar strand. Als we naar het strand lopen komen we langs een ticket service waar we nog een kaartje kopen voor de Pirate Duck Tour. Dat is een rondrit met een bus/boot (eerst rijd hij door de straat als bus, in de haven gaat hij te water als boot). We gaan dan over ocean drive en langs de eilandjes waar de beroemdheden wonen. We vertrekken vanmiddag om half 2 dus we hebben nog even tijd. Het is behoorlijk warm dus gaan we regelmatig het water in. Als we op het strand komen lijkt het nog niet zo druk, maar als we langs het water kijken richting ocean drive is het toch al behoorlijk druk. Op de harde strook zand waar je het strand op komt zijn er een aantal fanatiekelingen aan het joggen. Die hebben er echt zin in met dit weer! We kijken met respect. Iedereen ligt dicht aan het water want daar staat een beetje wind. Na wat zwemmen en relaxen gaan we terug naar het hotel om een douche te nemen en een koud drankje te drinken. We besluiten het Art Deco District in te gaan. Ook een leuk stukje van Miami. Met veel winkeltjes en restaurantjes. We krijgen nog een goude deal voor een tablet en een lens, maar weten het niet zo goed. Hoe zouden de prijzen zijn in New York? We bezoeken nog een aantal winkeltjes maar de eerste deal was het beste. We gaan maar eens lunchen en denken over de deal. Dan schiet de tijd op en is het tijd om naar de bushalte te gaan waar de tour vertrekt. Het weer is inmiddels veranderd en het heeft net een bui gedaan met regen en onweer, maar het weer is weeral aan het opklaren. Zo snel als de regen komt, zo snel is ie ook weer verdwenen. Maar de mannen van de tour denken er anders over, en de tour gaat niet door. We kunnen om half 5 terug komen voor de volgende tour. Ja.. er zal niks anders op zitten.. dus gaan we nog maar een rondje door het Art Deco, we gaan nog wat winkeltjes in en uit en pikken nog een terrasje, het doet ook nog een keer een buitje. Dan is het weer tijd om naar de bushalte te gaan. De piratenbus staat er nog / weer. Maar er staat niemand in de rij.. dus zijn we de eerste (of de enige). En ja we zijn de enige. Boven de baai is het slecht weer dus ook deze tour vertrekt niet. Pff.. wat een gedoe voor een beetje regen. We proberen onszelf nog te redden door te vertellen dat we uit Nederland komen en echt niet van suiker zijn.. maar ze zijn het echt niet van plan. Wij durven te wedden als hier een rij van 20 man stond dat ze wel het water op zouden gaan, maar dat ze er niet zo’n zin in hebben. Een van de mannen is verkleed als piraat, nou ja laten we zeggen hij heeft een poging gedaan tot… foto volgt. Dus moeten we terug naar de office om ons geld terug te vragen vertelt hij.. Ja dat doen we dan maar.. dus daar gaan we heen.. Maar daar wordt ons vertelt dat die piraat ons het geld terug had moeten geven omdat hij de tour gecanceld heeft. Diego (zo heet de jongen die ons de tickets verkocht heeft) ziet wel dat wij het een beetje gehad hebben met die piraat en gaat voor ons bellen, zodat hij ons het geld terug kan geven. Dit heeft hij gelukkig zo gefikst. Nou ja dan maar lekker uit eten vanavond.. we gaan maar naar het hotel om de douchen en alles in te pakken want vannacht om half 5 komt de taxi ons halen om naar het vliegveld te gaan. We gaan nog 1x terug naar het Art Deco District want we hebben een duits restaurantje ontdekt die Wiener Schnitzels verkoopt met aardappelsalade. Daar hebben we wel zin in want we hebben het wel een beetje gezien met de hamburgers, ribs, steaks en salades. Het is nog niet zo druk, want we zijn vroeg maar we zijn van harte welkom. Het bediend personeel draagt ook een lederhöse of tirolerjurk, geinig. En de schnitzel smaakt voortreffelijk. Ook vind Pascal het Duitse witte bier erg lekker wat vandaag in de aanbieding is. Na een heerlijk diner lopen we terug richting hotel en besluiten om nog een laatste drankje te gaan doen aan Ocean Drive. Het is erg gezellig en we zitten heerlijk om alle voorbijgangers te bekijken, prachtig.