Miami - New York
Blijf op de hoogte en volg Pascal
12 Augustus 2013 | Verenigde Staten, New York
Om 4 uur gaat de wekker en om 10 voor half 5 gaat de telefoon, onze taxi is gearriveerd. We checken uit en gaan met de taxi naar het vliegveld. Het inchecken verloopt snel, al is er natuurlijk weer 1 koffer te zwaar zoals altijd. Maar daar zijn we op voorbereid dus hup shopper uit, kleren erin en terug op de weegschaal. Nu issie goed. Dus de shopper vol vieze was gaan mee als handbagage. Er is nog niet veel open, maar bij de starbucks kunnen we een kopje koffie / thee krijgen. Als de koffie/thee op is kunnen we het vliegtuig in. Van de vlucht maken we allebei niet zoveel mee, we doen een heerlijk tukje. Eenmaal op John F Kennedy airport hebben we zo onze bagage. Vervoer naar de stad is een ander verhaal. We vinden één of andere airport transporter, die we nemen naar grand central, vanaf daar zijn er free shuttles naar de hotels. We kopen een ticket (zonder verdere info te krijgen) en wachten (duurt lang) op de shuttle. We zien gelijk dat we in New York zijn, man wat een drukte op de weg, file rijden dus. Na 2 uur bereiken we ons hotel. We kunnen nog niet in onze kamer. Wel kunnen we onze bagage bergen tegen betaling.. ja dat moet dan maar. Onze bagage wordt aangenomen en daar staan we dan.. in de lobby van het Bently Hotel. Erg vriendelijk zijn ze niet.. we krijgen geen tips hoe we in de stad kunnen komen dus gaan we maar naar het barmeisje. Ze wil ons wel uitleg geven, en vertelt hoe we bij de dichtstbijzijnde metro kunnen komen (20-25 minuten lopen) hoe we een kaartje kunnen kopen en welke lijn we moeten nemen. Kijk daar hebben we wat aan. We kijken bij de foldertjes dan nog maar even of er een plattegrond bij staat, en ja gelukkig! Als eerste zetten we een rondje rond de straat en het blok waar het hotel ligt. Dan kunnen we dat in ieder geval terug vinden. Bij het reisbureau hebben ze ons dit hotel aangeraden omdat het overal lekker dichtbij is.. Nou weten wij niet wat ze onder dichtbij verstaan.. maar wij vinden dichtbij geen 20-25 minuten lopen. Op deze afstand zit Park Central en de Metro. In de buurt van het hotel zit niet echt iets. Wat shops waar je tabak kunt kopen of je was kunt laten doen, maar laat dat nou net niet nodig zijn.. dus als je ooit naar New York gaat.. niet in het Bentley op 500 East 62 street! Nou daar gaan we.. op zoek naar de Metro. Dat gaat goed, kaartje kopen ook, want we komen een hele lieve mevrouw tegen die ons laat zien hoe dat hier werkt. We bedanken haar vriendelijk en gaan op zoek naar het vrijheidsbeeld. Als we weer boven de grond komen zijn we goed want er hangt een groot spandoek: ‘vrijheidsbeeld open’. Er staan daar mannetjes van NYC sightseeing. Er is een leuke aanbieding van de hop on hop off bus. We praten even met hem en maken er nog een leuke aanbieding van. Eigenlijk is 48 uur $59 p.p maar daar maken we 96 uur van voor dezelfde prijs, inclusief een rondvaart van 90 minuten. Zo daar gaan we dan maar in de bus. We wijzigen onze plannen want met de boot kunnen we het vrijheidsbeeld goed zien, het is nu al bijna 3 uur dus gaan we morgen met de boot en nu even richting het Empire State Building. We kijken onze ogen uit! Nu hebben we in Miami ons verbaasd over de hoge skyline, maar hier is het nog hoger en nog meer op elkaar. We kijken onze ogen uit! We stappen uit in de wijk van het Empire en doen een rondje tussen alle hoge gebouwen. De zon schijnt volop maar die raakt hier niet eens de grond omdat alle hoge gebouwen de zonnestralen tegen houden, bizar! We bedenken dat we eigenlijk de hele dag alleen nog maar wat muesli koekjes op hebben en dat we best wel honger hebben dus gaan we lunchen. En hoe doe je dat in New York op je eerste dag.. juist met een broodje hamburger! Na de lunch gaan we verder met calorieën verbranden want we gaan hier heel wat km maken. Je loopt er zo een paar als je een beetje rond dwaalt. Als we deze straten bekeken hebben gaan we terug op de bus. De tourgids (hier is het geen bandje wat afdraait maar er staat een gids in de bus die ons de facts over de stad vertelt, dus mam.. als je ooit nog eens werk zoekt in een grote stad.. hier is genoeg werk want waar je ook kijkt je ziet altijd zo’n bus rijden). De gids kan leuk vertellen, maar je moet goed luisteren want hij spreekt een beetje onduidelijk. Hij maakt ons enthousiast voor de nighttour. En vertelt daarbij dat het vanavond een goede avond hier voor is want de komende 3 dagen voorspellen ze regen! Dus gaan we dat maar doen. We stappen uit op Time Square en kijken onze ogen uit. Het is al aan het schemeren en het hangt hier vol met Billboards.. wow! We zoeken de halte van de bus en vinden daar ook een chinees restaurant waar we wat gaan eten een heerlijke bief-saté. De ober is verbaasd dat we satésaus kennen, als we vragen hoe de bief bereid is (wij willen weten of het vlees gaar is). Hij beveelt ons het gerecht aan, dus vertrouwen we erop. Nou hij heeft gelijk, wel een beetje hot hot maar wel lekker. De rijst geeft wat verkoeling. Het loopt tegen 9 dus gaan we naar de bushalte waar we de gids van vanmiddag zien staan. Hij heeft helaas net vrij gekregen omdat er niet veel mensen zijn vanavond voor de tour van 9 uur. Dus mag hij naar huis en moeten we het met een andere man doen. Die ook wel goed zijn werk doet, maar die andere man maakte meer leuke grapjes als er iets in de tour zat over Nederland. ‘hey you dutchies wake up i’m gonna tell you something … en dan… yaaa that was a storie you didn’t know hah. Ook deze praat heel onduidelijk maar we genieten gewoon van alle mooie lampjes, gebouwen en bruggen die we zien onderweg. Na de tour is het tegen 11 en gaan we maar eens op zoek naar het hotel. Straks verhuren ze onze kamer omdat ze denken dat we niet meer terug komen. We vragen nog even aan de gids hoe het best ondergronds terug kunnen. Heel simpel zegt hij: van 42/Time Sq. Naar Grand Central en vanaf daar met lijn 4,5,6 naar 59 east, en dan 25 minuten lopen naar het hotel.. Oké.. denken wij.. we schrijven het maar even op.. maar hij heeft gelijk.. tis heel simpel alles wijst zichzelf. Deze route gaan we onthouden. Als we in het hotel komen kunnen we in onze kamer. we zitten op de 2e etage (helaas niet op 21). We nemen een heerlijke douche en hebben dan eigenlijk nog verschrikkelijke dorst, dus nog maar even naar beneden om wat te drinken aan de bar. Net op tijd want over een kwartiertje gaat ‘ie sluiten. Ook hier weten ze van de prijs.. bijna $15 voor een pilsje en een cola… en we zitten niet eens hartje centrum!
13 Augustus 2013 - 22:05
Pap En Mam:
Oke zal even solliciteren voor rondleidingen in het Nederlands, misschien heb ik het dan wel druk ha ha